Břišní svalstvo je partií, o které sní mnoho z nás. Ploché břicho je znakem dobré životosprávy ale i symbolem krásy. Hodně lidí ovšem při tréninku břišní partie zanedbává. Ve finále tak zapojují jiné svaly než zrovna ty břišní a následně trpí bolestmi zad pánve nebo kyčlí. Také se někteří z nás domnívají, že břicho stihnou vyrýsovat za pár měsíců či dokonce dní. Krásný pekáč buchet, jaký vidíme u modelů a modelek na internetu, je ale také vrozen geneticky, a ne každý má břišní svaly symetricky tvarované, tudíž i s tím bychom při snaze jeho dosáhnutí počítat.
Dieta je základ
Jak se dnes už můžete dočíst v internetových či jiných článcích, správná dieta je základ. Břišní svalstvo, které prostě neporoste ale jen se vyrýsuje, je zakryto tuky. Pokud se budeme snažit sebevíc a budeme dělat 100 sklapovaček denně, bez změny jídelníčku to prostě nepůjde. Nemusí se ale jednat o držení hladovek nebo pojídání zeleniny. Stačí omezit příjem kalorií, můžeme tedy jíst naprosto normální jídla, akorát je důležité vědět, kdy přestat. Nepřejídejte se proto tolik a jezte jen tehdy, když máte hlad. Místo 5 knedlíků si dejte jen 2. Také je k uvážení pití slazených nápojů, a tím se nemyslí jen coly nebo džusy ale i ochucené minerální vody nebo sirupy. Při nasazování opravdových diet ale nejprve váš nápad prokonzultujte s lékařem nebo s trenérem.
Pořádně se zapoťte
Jestliže budete zvedat činky, moc svalů nevyrýsujete. Ke svému tréninku v posilovně s činkami přidejte i běh, jízdu na kole nebo chůzi. Při těchto aktivitách totiž dochází ke spalování tuků, a tak tato činnost pomáhá ke zviditelnění břišního svalstva. Při změně stravy byste tak měli dosáhnout tíženého výsledku. Ve zkratce jde o to, aby byl váš příjem kalorií nižší než výdej.
Nebude to hned
Proto mnoho lidí nevydrží. Nevidí své výsledky po týdnu ani po měsíci snažení. Nic ale nejde hned, a proto vytrvejte ve své snaze. Věřte, že při správném dodržování se výsledky dostaví, ale bude to třeba až za rok. Pokud už vás vaše cviky nebaví snažte se je obměňovat.
Vyhledávejte nové informace a buďte neustále vzděláváni v oboru.